2022-04-27 11:42:15• hírek • Szatmár.ro

Medvehagyma túra a Bükkben - Képgaléria

Fotók: Costan Bernadett
Fotók: Costan Bernadett

Vasárnap a Bükkben túráztak az Erdélyi Kárpár Egyesület szatmári szervezetének tagjai, az alábbiakban pedig Kassay Géza túravezető beszámolóját olvashatják.

A szombatra beharangozott esőnek köszönhetően, kisebb átszervezéssel, végül vasárnap reggel 9-kor gyülekezett bátor csapatunk a “Restaurantul Tei” vendéglő előtti parkolóban. Induláskor még elég borongós volt az idő, úton a “Pensiunea Popasul Codrenilor” felé pár eső cseppet is kaptunk az autó szélvédőjére. De ez nem szegte kedvünket és jutalmul megérkezésünkre már lassan a nap is előbújt.

10 órakor vágott neki a lelkes csapatunk a 9 km-es túrának, 280 m körüli szintemelkedéssel, a medvehagymák felkutatására. Kicsik és nagyok egyaránt lelkesen meneteltünk, örülve a friss levegőnek, madár dalnak és jó időnek, a medvehagyma lelőhelyre. Közben a folyamatosan zöldülő erdőben gyönyörködhettünk.

Fáradozásunk nem járt jutalom nélkül és egyszer csak egy friss medvehagyma szőnyeg közepén találtuk magunkat. Itt mindenki szedett az uzsonnához is elegendő, friss medvehagymát, amit kicsivel odébb egy hosszabb napos pihenő alkalmával jóízűen elfogyasztottunk. Itt a Kisbakancsosok megkapták a pecsétjüket és lassan indulhattunk is tovább.

A medvehagymából nyert energiának köszönhetően az ereszkedés a tóhoz már gyors tempóban történt. Kiérve a fák közül a nap kísért az autókig, megadva az alapszínt nyárára.

Köszönjük a csaknem 50 résztvevőnek, hogy eljöttetek és együtt túráztunk.

Szeretettel hívunk máskor is!

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: